Boechoutse Bib

Anderslezen-app voor mensen met een leesbeperking

Lees je Daisy-boeken met de gratis en gebruiksvriendelijke Anderslezen-app.

Luisterpunt werkt al lang samen met de Vlaamse bibliotheken. Ook in de Boechoutse Bib is er een Daisy-bruikleencollectie die werd ingezet voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, MS, afasie, dyslexie, fysieke beperking).

Sinds kort is er een nieuwe dienstverlening; mensen met een leesbeperking kunnen via hun vertrouwde bib ook Daisy-online-boeken lenen en de boeken thuis met de gebruiksvriendelijke en gratis anderslezen-app meteen beluisteren.

Onze collectie Daisy-boeken breidt dus uit met 25.000 boeken! Vooral kinderen en jongeren met bijvoorbeeld dyslexie zullen snel weg zijn met deze nieuwe vorm van luisteren; gewoon een boek streamen via een app.

Wil jij gebruik maken van deze fantastische app? Kom dan naar de bib en wij schrijven je in. Met je lenersnummer kan je van thuis uit zelf je online boekenplank vullen of de bibliotheekmedewerkers doen het in de bib voor jou. En je kan hier ineens de gedrukte versie van het boek lenen.

Meer weten? Surf naar https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/daisy-online of vraag ernaar aan de balie.

voordat ze op de site verschijnen.