Boechoutse Bib

Bibkwintet nodigt Jeroen Olyslaegers en Kris Van Steenberge uit

Intussen is het een traditie dat Bibkwintet in oktober één of twee literaire reuzen uitnodigt voor een goed gesprek.

In het najaar nemen Jeroen Olyslaegers en Kris Van Steenberge plaats op onze zetel.

Olyslaegers schrijft brutaal, ambitieus en vlijmscherp. Dat wordt gesmaakt. Zijn laatste werk 'Wil' won meteen de Fintro Literatuurprijs, de Ultima 2016 Letteren en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Het verhaal over de Jodenvervolging in Antwerpen tijdens WO II wordt zijn beste roman genoemd. Het is het sluitstuk van een trilogie die grote thema's als geheugen en identiteit, actieve slachtoffers en passieve misdadigers behandelt.

Olyslaegers schrijft naast romans ook columns, theaterteksten en proza. Toneelhuizen KVS, NTGent, Het Toneelhuis en Theater Zuidpool brachten zijn werk met veel succes op de planken.

Hij wordt weleens de nieuwe Louis Paul Boon genoemd ...

Van Steenberge schreef een overdonderde debuutroman die meteen de Debuutprijs 2014 en De Bronzen Uil won. 'Woesten' vertelt het verhaal van het gezin Duponselle. Van Steenberge weet met zijn fraaie taal de verschillende stemmen en verlangens binnen één gezin perfect te vangen.

De hooggespannen verwachtingen voor zijn tweede roman werden ingelost. In 'Blindelings' volg je enkele personages op een zomerse vrijdag. Zij blikken terug op dramatische voorvallen in hun leven en familie.

Ingrediënten genoeg dus voor een boeiend en uitdagend gesprek.

Vanessa Broes, woordkunstenaar, actrice, en veellezer zal deze twee heren interviewen voor Bibkwintet.

Praktische info:

Wanneer: woensdag 11 oktober om 20u
Waar: Zaal Da Capo - Lintsesteenweg 1A - Hove
Contact: bibkwintet@bibliotheek.be
Kaarten koop je in één van de vijf deelnemende bibliotheken of via http://www.ticketgang.be/event.php?key=44114 | € 7,00 VVK - € 10,00 kassa

voordat ze op de site verschijnen.