Boechoutse Bib

Dit was 2017 in de Boechoutse Bib

In 2017...

...leenden jullie bijna 200 000 werken uit, waren er 4318 actieve leners, kocht de bib meer dan 6000 nieuwe materialen aan en werden 600 Boechoutse leerlingen getrakteerd op een auteurslezing.

Maandelijks passeren er 35 klassen in de bib, goed voor meer dan 700 leerlingen. We organiseerden bibliotheekintroducties voor het eerste middelbaar, een workshop virtual reality en elke zondagochtend trakteren onze voorlezers met de leukste verhalen in de Sprookjestoren.
We ontvingen heel wat kinderen op de grandioze startdag van de Jeugdboekenmaand, speelden met heel veel andere kinderen het keileuke Jeugdboekenweekspel en mochten 200 mensen ontvangen op de lezing van Jeroen Olyslaegers en Kris Vansteenberge.

De bib werd verfraaid met een 'actua-tafel' waarop elke maand een ander thema in de kijker staat. We bleven vernieuwen; de jeugd non-fictiecollectie is toegankelijker gemaakt, je kan je met een gedichtenbundel neerzetten in onze rustige leesstoel of een kijkje nemen bij de anderstalige fictiecollectie die recent werd uitgebreid met een aantal onmisbare boeken.

In 2018 gaan we het alweer laten knetteren, verwacht je aan een gedichtenwedstrijd, het feest van de Jeugdboekenmaand, boeiende lezingen, tonnen nieuwe materialen en natuurlijk de beste service!

Samen maken we er fantastisch bib-jaar van.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Muziek in je oren

Klinkt alvast goed, het voorleesthema van februari! Muziek in je oren. Je komt er alles over te weten op zondagochtend in de Sprookjestoren. Lees verder
Meer nieuws