Afspraken bibliotheekbezoek

Welkom!

 

De Bibliotheek van Boechout is elke dag open, de bib van Vremde enkel op woensdag tussen 13u - 17u.

We blijven een aantal maatregelen hanteren om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te garanderen.

Kom alleen of met je gezinsbubbel naar de bib. Blijf thuis als je ziek bent. Ontsmet bij het binnenkomen je handen, alcoholgel is voorzien. Een mondmasker dragen is verplicht. Houd anderhalve meter afstand van anderen en houd je bezoek zo kort mogelijk. Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Materialen

Hoe lever ik materialen in?

Tijdens de openingsuren plaats je de materialen op de balie met het bordje 'innemen'. De medewerkers zorgen ervoor dat de ingeleverde materialen van je kaart worden gehaald en plaatsen ze weer in de collectie. 

Via 'Mijn Bibliotheek' kan je alles opvolgen.

Materialen

Hoe leen ik materialen uit?

Zoek thuis op welke materialen je wil komen lenen. Maak hiervoor gebruik van onze catalogus. Neem bij het binnenkomen een rood mandje. We gebruiken de mandjes om het aantal mensen dat tegelijk in de bib aanwezig is, te beperken.

Je mag twintig materialen per kaart lenen. Ga je met vakantie en wil je iets langer dan vier weken lenen? Vraag aan een medewerker of dat mogelijk is. Heb je nog een openstaande boete of lidgeld te betalen? Doe dat zoveel mogelijk contactloos.

Krantenhoek

Kan ik de krant komen lezen in de bib?

Onze leeszalen gaan weer open.

Met respect voor de afstandsregels plaatsen we een paar zetels, tafels en stoelen. Lees je krant alleen of zet je aan een tafeltje met mensen uit je bubbel. Je vindt een leeszaal bij de krantenhoek vooraan en eentje achteraan in de bib, bij de dvd-afdeling.

 

Computergebruik

Kan ik gebruik maken van een computer?

We stellen een aantal van onze computers weer open voor publiek.

Wil je er één gebruiken? Kom langs de balie en wij bekijken of er een computer vrij is. Laat de medewerker aan de balie weten of je iets wil printen.

Wil je iets in onze catalogus opzoeken? Scan de QR-code die in de bib uithangt met je smartphone en start je zoekactie. Geen smartphone bij de hand? Vraag hulp aan een medewerker. WIFI nodig? Vraag het paswoord aan de balie.

Boekstart

Kan ik mijn pakket ophalen en naar de babyhoek komen?

Heb je een oproepbrief gekregen om je Boekstartpakket af te halen? Dat kan op de vrijetijdsdienst.

De Boekstartcollectie wordt weer uitgeleend, verwen je baby of peuter met de leukste badboekjes of knisperboekjes. Maak je geen zorgen over de hygiëne, wij zorgen ervoor dat alles perfect ontsmet is. De babyhoek zelf, met de mooie zetel, leuke tafel en knuffels, blijft echter nog even gesloten.

Contact

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem voor andere vragen contact op met een medewerker aan de balie of bel ons tijdens de openingsuren op 03/460.34.00. Je kan ons ook digitaal contacteren via het contactformulier op deze website.