Lid worden en lenen

Lid worden

Wil je lid worden van de Boechoutse Bib? Kom met je identiteitsbewijs naar de balie om je in te schrijven.

Sinds 1 februari 2019 bieden de bibliotheken van Bibkwintet (Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) een gezamenlijk lidmaatschap en gebruikersreglement aan.

Bibkwintet biedt een gezamenlijk lidmaatschap en gebruikersreglement aan. Door lid te zijn of te worden van één van de zeven Bibkwintet bibliotheken (Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) ben je automatisch ook lid van de zes andere. Je hoeft in de andere bibliotheken geen lidgeld meer te betalen.

Ben je jonger dan 18 jaar dan ben je gratis lid van de bibliotheek. Vanaf 18 jaar betaal je € 5,00 lidgeld per jaar.
Kom je in aanmerking voor een sociaal tarief? Dan kan je lid worden van Bibkwintet voor € 1,00 euro per jaar. Vraag ernaar in de bib.

Meer info en het volledige gebruikersreglement vind je hier.

Uitlenen en verlengen

Je kan in totaal 20 materialen lenen per bibliotheek. De uitleentermijn is vier weken. Je kan maximaal twee keer verlengen, als de materialen op je kaart niet werden gereserveerd. Verlengen doe je in de bib waar je de materialen leende, online via Mijn Bibliotheek op deze website of telefonisch tijdens de openingsuren.

Tip: geef bij het inschrijven je e-mailadres door. Drie dagen voor de vervaldag van je uitleentermijn, ontvang je een herinneringsmail van ons.

Als je materialen te laat terugbrengt, betaal je een boete. Die bedraagt € 0,15 per materiaal per dag.

Reserveren

Uitgeleende materialen kan je reserveren. Je betaalt hiervoor € 0,50. We houden het gereserveerde materiaal 14 dagen opzij. Daarna annuleren we je reservatie, maar betaal je nog wel de kost.

Tip: vind je iets niet in de Boechoutse Bib of is het uitgeleend? Check eens bij de andere Bibkwintet bibliotheken of het materiaal er beschikbaar is.

Tip: heb je een aankoopsuggestie voor ons? Geef het door via dit formulier.