Je kan niet alleen materialen reserveren in je eigen bib, maar ook in de andere bibliotheken van Bibkwintet.

Vind je via de catalogus van Bibkwintet een item in één van de zes Bibkwintet bibliotheken, dan kan je het reserveren, op voorwaarde dat het uitgeleend is en dat je lid bent van die bib.

Hoe ga je te werk?

Je zoekt het item dat je nodig hebt via de catalogus van Bibkwintet. Dat kan op twee manieren:

- Is het item aanwezig, dan kan je het meteen gaan halen tijdens de openingsuren van de bib die het in haar collectie heeft.
- Is het item uitgeleend, dan kan je het online reserveren. Daarvoor moet je lid zijn van de bib waar je wil reserveren. Ben je lid van één van de zes Bibkwintet   bibliotheken, dan kan je gratis lid worden bij de andere bibliotheken. Alle info hierover vind je bij 'lid worden en lenen'. Vergeet niet je nieuwe bib aan je 'Mijn Bibliotheek'-account te koppelen om online te kunnen reserveren. Hoe je dat doet, lees je op onze help pagina.

Handig om weten

  • Zoek je een item via de Bibkwintet-knop in de catalogus van je eigen bib, dan zie je in welke bibs het aanwezig of uitgeleend is, maar kan je alleen reserveren in je lokale bib.
  • Zoek je een item via de website van Bibkwintet, dan kan je reserveren in alle Bibkwintet bibliotheken waarvan je lid bent.
  • Je kan een item maar in één bib tegelijk reserveren.